Pseudo PDF

Naar navigatie springen Naar zoeken springen Pseudo-Latijn is een woord pseudo PDF of zin die gevormd is naar de analogie van Latijnse woorden. De meeste medische termen en taxonomische benamingen zijn ontstaan lang nadat het Oudgrieks en het Latijn als taal van de wetenschap in gebruik waren.


Författare: Konrad Schmid.

Der Enthüllungsjournalist Bogner hat seine Geliebte an den skrupellosen Polizisten Feiler verloren und seither Material über die dilettantischen Ermittlungen in Feilers Abteilung "Leib und Leben" gesammelt. Bogners Dateien fallen einer selbstbewussten Polizistin in die Hände, die an ihrer Karriere arbeitet. Während Feiler in einer zermürbenden Ehekrise steckt, wartet Bogner auf den entscheidenden Fehler seines Kontrahenten.
Eine schräge Kriminalsatire mit einer geballten Ladung Komik.

Benamingen in de taxonomie zoals Homo sapiens voor onze eigen soort, vallen onder de noemer Pseudo-Latijn. Meestal wordt wel de stam van een woord min of meer correct gebruikt maar is de juiste vervoeging een toevalsproces. Veel uitdrukkingen zijn, hoewel formeel incorrect, al eeuwen gangbaar. Niet zelden is ook het Grieks als bron aan te wijzen voor de herkomst van begrippen in Pseudo-Latijn. In letterproeven wordt wel een Pseudo-Latijnse zin aangetroffen die begint met Lorem Ipsum. Pseudo-Latijn wordt ook wel als grapje gebruikt, soms zelfs op gebouwen. Zo is er in Amsterdam aan het Kleine Gartmanplantsoen het volgende devies op de toegangspoort van de voormalige gevangenis te lezen: „Homo sapiens non urinat in ventum“ – volgens de regels van het klassieke Latijn niet correct, maar te vertalen als „Een verstandig mens plast niet tegen de wind in.

Als grap kan de Nederlandse taal ook op de Latijnse manier worden geschreven. Bij het uitspreken van de zin wordt dan pas duidelijk wat er staat, en dat het geen Latijn is, maar Nederlands. Een voorbeeld hiernaast uit het ‚Limburgs Latijn‘: „Este Nix Pax Christe Nix“ – „Als je niks pakt, krijg je niks. Antonius Dominicus ad liveras pergis assure augurquis.

Hij vrat ze van ’s ochtends tot ’s avonds. Datis nepis potentis negrote“ De ‚vertaling‘ luidt: „Dat is een pispot en het is een grote! De ‚vertaling‘ luidt: „Zie die tamme eend eens, als het de jouwe is, pak hem. Eigenlijk in het dialect: „Zie die tamme end is, as ‚t d‘ oene is, pakt ‚m. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 8 aug 2018 om 00:06. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Dem Mythos zur Folge muss ein Notarzt gerufen werden, um den Penis wieder aus der Vagina zu befreien. Medizinische Experten und Wissenschaftler äußern jedoch deutliche Zweifel, da ein Krampf in der Scheide zwar vorkommen kann, dieser jedoch lediglich Sekunden, höchstens einige Minuten andauert. Ein im Jahre 1884 veröffentlichter Bericht eines Arztes erwies sich nach einer Überprüfung durch weitere Mediziner als bewusste Täuschung. Golden: The Works of Egerton Yorrick Davis, MD: Sir William Osler’s Alter Ego. Diese Seite wurde zuletzt am 14.

This entry was posted in Fantasy & Science Fiction. Bookmark the permalink.